syurga hawa produk

SYURGA HAWA

Plan Menu Pemakanan Harian


Syurga Hawa beza lemak dan daging
Masih ramai yang tidak tahu…

                   ….sebenarnya setiap makanan yang kita ambil setiap hari mempunyai nutrisi dan khasiat tersendiri samada protin, karbohidrat, mineral dan vitamin. Ramai yang ingin turunkan berat badan dengan cara yang salah seperti tidak mengambil makanan atau cuba mengurangkan makanan dalam menu harian. Sebenarnya ia tidak membantu korang untuk kurus. Jika korang tidak makan, bagaimana badan dapat menggantikan sel dan tisu tisu baru dalam badan?

Badan juga secara automatik tidak mempunyai tenaga dan sekaligus mengundang masalah lain sperti gastrik, tekanan darah rendah penurunan kadar metabolisme badan dan sebagainya. Banyak kesan negatif jika kita tinggalkan menu makanan harian dengan harapan untuk kurus. Sebenarnya ia SALAH dan mengundang kepada MASALAH KESIHATAN !


menu makanan syurga hawa (9)
….Sekarang semuanya menjadi mudah

Untuk mendapatkan berat badan ideal korang hanya perlu tahu setiap zat yang penting dan diperlukan oleh badan. Jika sebelum ini korang tidak tahu apa makanan yang perlu dimakan dalam menu harian dan apa zat yang ada dalam setiap makanan, kami akan bantu anda. Sebenarnya ia mudah sahaja. Dalam setiap menu makanan seperti nasi, lauk pauk (ikan, ayam, daging), sayuran dan buah buahan mempunyai zat zat yang tersendiri.


menu makanan syurga hawa (3)

Kebaikan Vitamin Dan Mineral Dalam Sayuran Dan Buahan

Ramai yang suka tinggalkan sayuran dan buahan kerana takut pada kegemukan. Sebenarnya dalam sayuran dan buahan ini mengandungi vitamin dan mineral yang amat diperlukan oleh tubuh badan manusia. Dalam vitamin ia mempunyai keluarga dan setiap keluarga vitamin mempunyai kebaikan dan fungsi tertentu untuk kesihatan manusia.

Vitamin juga berfungsi sebagai antibodi dalam badan, mencegah penyakit kronik seperti kanser, ketumbuhan dan penyakit lain. Mineral pula bertindak sebagai antioksidan pada badan. Oleh itu ia secara tidak langsung membantu badan kita agar sentiasa sihat, meningkatkan kadar metabolisme dalam badan dan secara tidak langsung mencegah kita supaya tidak terdedah kepada penyakit merbahaya seperti darah tinggi, kencing manis, strok dan sebagainya.


menu makanan syurga hawa (12)

Kebaikan Karbohidrat Dalam Nasi

Dalam nasi ia mengandungi karbohidrat yang mana ia menjadi sumber tenaga dalam badan manusia. Jika korang tidak makan nasi, ia bermakna korang akan kekurangan sumber tenaga dalam badan. Kerana itu ia akan mendatangkan simptom negatif lain seperti pening kepala, tekanan darah rendah dan jika ia terlalu kronik, korang akan jatuh pengsan kerana badan tidak bermaya kerana tidak bertenaga akibat kekurangan karbohidrat dalam badan. Oleh itu janganlah tinggalkan nasi semata mata ingin kurus. Ia perlu juga diambil tetapi dalam kuantiti yang sepatutnya.


menu makanan syurga hawa (1)

Kebaikan Protin Dalam Lauk

Sebenarnya dalam lauk segar yang kita makan ini mengandungi zat protin. Khasiat protin ini sebenarnya diperlukan bagi menggantikan sel lama dan juga pertumbuhan tisu baru dalam badan. Sama juga ahli bina badan akan mengambil protin yang secukupnya bagi membina semula tisu dan otot mereka yang koyak selepas melakukan workout.

Jangan takut. Jika kita makan makanan yang mengandungi protin yang lebih, ia tidak akan menjadikan badan kita berlemak atau gemuk. Badan memerlukan protin yang cukup bagi menggantikan tisu tisu lama yang yang rosak dalam badan. Sumber karbohidrat dari nasi atau roti dan sebagainya akan bertukar menjadi lemak dalam badan jika pengambilan secara berlebihan sekiranya pembakaran kalori dalam badan tidak berlaku dengan sebaiknya.


menu makanan syurga hawa 3
Korang boleh ikut plan menu pemakanan ni yer :-
Jaga pemakanan:- wajib makan mengikut waktu makan dan jangan tinggalkan jadual makan terutamanya sarapan pagi, makan tengahari, dan makan malam. Korang jangan biarkan perut lapar dan kosong. Tanda perut kosong ketika perut berbunyi menandakan perut memerlukan makanan untuk diproses dan dicerna.
Kerana itu hadis nabi ada mengatakan perlu makan sebelum lapar dan berhenti sebelum kenyang. Sebenarnya dengan cara ini ia akan dapat meningkatkan kadar metabolisme dalam badan disebabkan badan sentiasa bertenaga dan aktif. Oleh itu kalori dalam badan akan dapat dibakar dengan sempurna.

1- SARAPAN PAGI  (7-8 pagi)

  • Menu terbaik adalah dengan makan telur rebus 5 biji (telur mmpunyai protin yang tinggi..Protin juga dapat membantu mengelakkan perut lapar).
  • BOLEH makan 3-4 keping roti gardenia hijau-wholemeal
  • Amalkan minum lemon @ greentea suam panas..minuman ni membantu untuk menaikkan kadar metabolisme dalam badan korang dan ia juga bertindak sebagai anti oksida dalam badan.
  • Boleh juga ambil oat waktu pagi..Oat adalah salah satu makanan fiber yang mana ia bagus untuk menyerap kolesterol.

2- MAKAN TENGAHARI  (12-2 petang) & MAKAN PETANG (6-7 petang)

  • untuk makan tengahari dan petang ambil nasi segenggam sahaja.(Boleh gantikan brown rice/beras perang untuk lebih nutrisi)
  • makan makanan berlauk seperti ayam/daging/ikan yang dimasak dengan cara rebus/steam,bakar,kukus atau sup..banyakkan makan sayuran hijau
  • Boleh tambah telur rebus 3-5 biji dan kentang rebus/bakar untuk menambahkan kemasukan protin dalam badan.
  • Jangan biarkan perut korang lapar kerana ia boleh merendahkan kadar metabolisme dan menyukarkan proses pembakaran kalori. Lebihkan lauk pauk dan sayuran kerana ia merupakan sumber protin, vitamin dan mineral asli.

menu makanan syurga hawa (3)

3- MAKAN MALAM/SUPPER  (1-2 jam sebelum tidur)

  • Selalunya bila malam korang akan lapar kan. Waktu ni biasanya ramai orang akan makan biskut dan snek kononnya ia makanan ringan dan tidak banyak lemak. Ia Salah sebenarnya. Makanan snek ini mempunyai banyak lemak kerana ia merupakan makanan proses. Makanan proses adalah makanan yang paling banyak lemak tepu kerana ia diproses dan banyak menggunakan bahan tiruan termasuk bahan pengawet. Pada waktu ini, cara terbaik adalah menukar makanan ringan kepada oat, telur rebus atau buahan seperti kurma, pisang atau epal hijau.

syurga hawa peratusan lemak
* (nota) 
  • STOP makanan proses, junk food seperti makanan jajan, mee megi, kfc, mcd dan ape jua fast food dan makanan proses..Semua makanan ini paling banyak lemak dan bahan kimia yang digunakan sebagai pengawet dan bahan tiruan.
  • STOP minum minuman dalam tin/air kotak kerana ia mempunyai kadar gula yang tinggi. Gula sintetik/tiruan digunakan dan ianya jauh lebih manis dari gula yang kita gunakan.
  • Boleh amalkan makan buah buahan macam pisang, kurma, epal hijau bagi menggantikan snek atau makanan ringan ketika perut kosong bagi mengelakkan kelaparan yang berpanjangan.
  • Makan malam seeloknya perlu dilakukan sekitar pukul 7 malam. Jangan terlalu lewat sehingga ke pukul 8-9 malam kerana jika terlalu lewat, badan terlalu letih dan tidak mampu untuk membakar kalori dengan sempurna terutamanya ketika kita tidur. Jika kalori tidak dapat dibakar sepenuhnya, ia akan disimpan dalam badan korang dalam bentuk lemak.
  • JANGAN makan biskut ditengah malam..Biskut dan makanan ringan/snek ini mempunyai lebih banyak lemak berbanding makanan asas lain seperti nasi..Sebaiknya gantikan makanan ini dengan mengambil epal hijau sebiji atau oat sebelum tidur. Ia sebenarnya membantu proses melawas keesokan pagi
PANTANG:- 
* minuman
  • Jangan minum ais, air sejuk, cendol, cool blog, air dalam tin/karbonat..Minum air putih secukupnya bagi mempercepatkan proses pembakaran lemak
* makanan
  • Jangan makan makanan bergoreng, segala makanan proses dalam plastik, junk food, kfc, mcd dan yang sama sejenis dengannya.
  • Menu makanan yang kita sediakan ni kaya dengan protin yang boleh menggantikan tisu dan pertumbuhan sel sel baru dalam badan korang. Segala makanan yang kita minta elakkan tu adalah punca kepada pembentukan lemak dalam badan..Korang hanya perlu tahu bezakan apakah makanan yang akan membantu pembentukan tisu atau lemak dalam badan untuk kekal solid seperti model dan ahli bina badan.
  • Semua pengguna SYURGA HAWA yang berjaya hanya ikut guide ni  dan dapat badan solid hanya ikut plan simple yang kita bagi ni..Jika ada apa apa pertanyaan boleh terus hubungi pakar kecantikan kami di careline no di bawah..nanti kami akan cuba bantu mengikut masalah korang.

Macam Mana Nak Dapatkan SYURGA HAWA Nie?

Kami faham korang teruja sangat nak cuba SYURGA HAWA siap dengan bimbingan dari pakar kecantikan team SYURGA HAWA..Tapi sebelum itu kami nak pesan awal awal ..Tak semua orang mampu dapat kesan seperti yang diimpikan..Hanya mereka yang betul betul nak berjaya kene berkorban duit, masa dan tenaga je yang akan dapat cutting idaman seperti ala ala bintang BOLLYWOOD dan HOLLYWOOD
  • Sanggup ikut guide yang diberi dalam tempoh sebulan untuk dapatkan kesan pantas
  • Sanggup update perkembangan terbaru setiap 7-14 hari untuk memberitahu perubahan semasa
  • Sanggup bersabar dan bagi masa pada badan untuk memperbetulkan kitaran hormon dan haid jika masalah sebelum ini sedikit kronik.
  • Sanggup tunggu sehingga dapat badan yang diimpikan yang betul solid dalam tempoh tertentu walaupon sudah mendapat kesan pantas sebelum ini
RM400
RM360
RM260
RM160 FREE POS (PROMOSI)

Sila klik button di bawah laju-laju untuk TEMPAHAN:

Soalan Lazim

Siapa boleh makan SYURGA HAWA ni?

Gadis yang lepas akil baligh boleh makan SYURGA HAWA sehingga lebih 60 tahun keatas

Saya Ada darah tinggi dan kencing manis. Boleh makan ke?

Boleh.Sama ada masalah darah tinggi, kencng manis dan apa apa masalah kesihatan boleh gunakan SYURGA HAWA.Kandunagn SYURGA HAWA tidak menggunakan bahan bahan lain dan ianya 100% herba dari tumbuhan. SO tiada kesan sampingan negatif.SIla rujuk pada PAKAR kami untuk penerangan yang selanjutnya

Saya masih susukan anak kecil. Boleh tak makan SYURGA HAWA?

Boleh.Ianya lebih baik kerana dapat membantu memekat dan memperbanyakkan susu badan.Masalah susu badan sedikit dan asset menjadi kecut dan kecil ketika menyusukan bayi adalah berpunca dari faktor gangguan hormon.Gunakan SYURGA HAWA dengan segera bagi memperbetulkan masalah hormon dan juga kitaran haid anda sebelum menjadi lebih parah.

Masa Period/haid boleh makan tak?

TIDAK BOLEH!

Masa period adalah tempoh pembuangan toksin dalam badan wanita. Dalam tempoh ini biarkan semua toksin dan kekotoran dalam badan keluar sebelum sambung semula pada hari ke 10. Ini bagi mereka yang mempunyai kitaran haid normal.

Bagi mereka yang tidak normal dimana kitaran haid tidak tepat dan tidak cukup sehingga 7 hari, boleh terus makan selepas darah haid kering. Sila ikuti arahan dan pantang larang untuk dapat kesan pantas dan terbaik.

Saya dah umur 43. Dah 2 tahun tak period/datang haid.Boleh makan ke?

Boleh.

Sis ade masalah hormon yang sebabkan haid/period tidak datang. Gunakan SYURGA HAWA untuk perbetulkan hormon untuk haid untuk kembali normal. 2 tahun tak datang haid tu tanda awal untuk menopause. Kene rawat dengan segera untuk elakkan menopause kekal

Ade kesan sampingan ke SYURGA HAWA ni?

TIDAK ADA!

SYURGA HAWA diperbuat dari 100% tumbuhan herba. Tidak ade kesan sampingan negatif dan ianya tidak memudaratkan.Ianya umpama sayuran hijau yang kita makan dalam menu harian.

Boleh saya tahu bahan bahan dalam SYURGA HAWA?

Bahan bahan Dalam Syurga Hawa :-

= Quercus Infectoria @ Manjakani
= Cathecu @ Buah Pinang
= Parameriae Cortex @ Kulit Kayu Rapat
= Piperis Betle Folium @ Daun Sireh
= Serbuk Mutiara

Selalunya berapa cepat kesan lepas makan SYURGA HAWA ni?

Kesan sebenarnya bergantung pada badan sis sendiri. Bahan yang kesan berbeza kerana setiap orang berebza penyakit.Sis sendiri kene tahu latar belakang diri sis.

Sis kene tengok pda tahap:-

1.Sejarah kesihatan sis
2.Genetik dan keturunan
3.Tahap hormon terkini
4.Corak pemakanan harian
5.period cycle/kitaran haid
6.macam macam lagi punca

Kerana itu kita akan lihat perbezaan tindak balas dan kesan pada badan seseorang itu berbeza beza.Sis boleh tgok perbandingan kesan testimoni setiap orang berbeza.

SYURGA HAWA ada berapa kapsul dan bagaimana cara Pemakanan SYURGA HAWA

SYURGA HAWA ada 60 biji sebotol untuk sebulan penggunaan.

Kalau sis nak budget 2 biji sehri
Kalau sis nak cepat dapat result 3 biji sehari

Untuk turunkan berat badan, makan 3 biji selepas bangun tidur pagi sebelum breakfast

Untuk naikkan berat badan, makan 3 biji selepas breakfast

Untuk jadikan perancang, makan malam 2@3 biji sebelum bersama.

Jangan minum ais, air batu, caffein dan air kelapa untuk mengelakkan zat dalam bahan bahan herba hilang dan menyebabkan kesan jadi lambat.

Kita akan monitor perkembangan pengguna dari masa ke semasa.Sila update kesan dalam 7 hari penggunaan untuk kami cek semula kekurangan bagi menambah baik kesan pada badan.

 

 

MISI DAN VISI KAMI

Menjadi Jenama no 1 pilihan wanita untuk CANTIK, SIHAT dan kelihatan lebih menarik bak model

 

HUBUNGI KAMI

Careline HOTLINE : 016-8990043

 

OPENING HOURS

Isnin Jumaat : 10:00am hingga 6:00pm

Sabtu: 10:00am hingga 2:00pm

Ahad: Closed

Copyright © SYURGAHAWA 2018

All Right Reserved